Internetissä on paljon puhetta ja arvuuttelua siitä että kuka mahdollisesti tulisi olemaan seuraava Batman. Lepakkomiehiä on ollut todella monenlaisia, laidasta laitaan. Osa tietenkin on parempia kuin toiset ja kaikilla nyt on varmasti omat suosikkinsa. Jos itse saisin päättää olisi Hugh Jackman tietenkin paras valinta mutta hyviä varavaihtoehtoja on niin Luke Evans, Johnny Messner, Alex O'Loughlin sekä Anson Mount. Eivätkä muutamat ehdokkaat kuten Jon Hamm, Josh Brolin tai David Boreanaz mitenkään huonoja vaihtoehtoja ole.

Vastapainona ehdotuksissa on ollut niin monta niin huonoa kandidaattia että en edes mainitse keitä he ovat. Täytyy kuitenkin sanoa että heidän kohdallaan tulee välittömästi mielikuvia siitä, miten huonosti niin monta loistavaa hahmoa on roolitettu. Jon Bertnhal on aivan surkea Punisher eikä minulla ole millään tavalla positiivisia odotuksia siitä, millaisen roolin Henry Cavil tulee vetämään Geraltina, Witcherissä. Monet näistä Batman kandidaateistani olisivat olleet aivan loistavia valintoja myös Punsiheriksi ja osa kelvollisia Geraltiksi, vaikka ykkösvalintani Geraltin rooliin oli alusta asti ja ylivoimaisesti Zach McGowan.

Mutta pari asiaa olen kuitenkin oppinut. Vaikka valittu näyttelijä vaikuttaisi kuinka hyvältä valinnalta tai kuinka huonolta valinnalta, niin mitä vain voi tapahtua. Tuskin kovinkaan monella oli isoja odotuksia Heat Ledgerin Jokerista, itse en sitä silloin suoraan tyrmännyt, mutta en odottanut mitään oikeasti ihmeellistä, kun tiesin näyttelijän pääasiassa Ritarin Tarinasta ja vaikka Willem Dafoe olisikin ollut oma ykkösvalintani. Sama tapahtui Tom Hardyn Banen kanssa jonka olin alustavasti nähnyt Inceptionissa, tosin hänen parhaita roolejaan alkoi pudota nopeasti Dark Knight Risesin jälkeen. Näitä kahta yhdistää se että kumpikaan näyttelijä ei ollut itselleni erityisen tuttu, ennen näitä rooleja. Batman teemassa jatkaen, Christian Bale ei myöskään ollut itselleni tuttu kuin lähinni Tulen Valtakunnasta, mutta hänen Batman roolinsa ei loppuviimeksi noussut niiden parhaiden joukkoon eikä hän ole näyttelijänä juuri kovinkaan hyvä.

Sitten on tietysti tämä koko Ben Affleck asetelma ja ja DCEU:n kananlento. Affleck ei ole Batman huonoimmasta päästä mutta elokuvat ja käsikirjoitus eivät juuri hahmoa imartele.

Se minkä olen todella oppinut monia erilaisia roolituksia seuranneena ja lopputuloksia tarkkailleena on se, että yllätyksiä tapahtuu, mutta jokaista positiivista yllätystä kohden löytyy helposti kourallinen niitä tapauksia kun se ensimmäinen tulkinta on osunut oikeaan. Todella monta surkeaa roolivalintaa on tullut vastaan. Batman saattaa vain olla seuraava uhri tässä.

Mutta vastapainona eräästä asiasta olen pystynyt monesti ottamaan lohtua: Vaikka roolin valittu henkilö olisi kuinka huonolta tuntuva valinta hyvänsä, niin valinta olisi voinut osuva paljon huonomminkin. Vaikka Punisher on ehkä huonoimpia roolituksia pitkään aikaan ja Geralt saattaa hyvinkin ottaa kakkossijan tässä tapauksessa, niin Batmaniin on ehdolla niin monta sellaistakin nimeä joista en tiedä juuri mitään yhtä elokuvaa lukuunottamatta, että vaikka sieltä valikoituisikin joku itselleni lähes täysin tuntematon, niin se olisi huomattavasti parempi, kuin joku sellainen josta en itse tykkää yhtään.